FINANCIAL CONTROLLER TILL CONAXESS TRADE SWEDEN -FÖRÄLDRAVIKARIAT

Då vår Financial Controller går på föräldraledighet söker vi nu till Conaxess Sverige en vikarie till vårt kontor i Sundbyberg med start i månadsskiftet sept/okt och ett år framåt. Som Financial Controller hos Conaxess kommer du ha ansvar för det svenska bolagets finansiella uppföljning, analys och rapportering. Rollen ingår i en grupp om åtta personer och du kommer att rapportera till Finance Manager.

Vi söker dig som har ca tre till fem års relevant erfarenhet med en akademisk examen inom ekonomi i botten. Rollen som Financial Controller är bred och för att trivas hos oss är det viktigt att du gillar högt tempo och har en prestigelös inställning. Du kommer bland annat att arbeta med att stötta och kvalitetssäkra arbetet med den löpande redovisningen som sköts av ett Shared Service Center och du behöver därför känna dig trygg inom alla delar av löpande redovisning och bokslutsarbete. Vi ser även att det är meriterande om du har erfarenhet av logistik- och inköpstung verksamhet och erfarenhet av rapportering enligt IFRS.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Koncernrapportering enligt IFRS
  • Delaktighet i årsredovisningen
  • Delaktighet i planering, rapportering och uppföljning av kassaflödet
  • Effektivisera och utveckla ekonomi- och rapporteringsprocesser
  • Avstämningar och finansiella analyser
  • Kvalitetssäkring gentemot Shared Service Center som sköter löpande redovisning

 

För att bli framgångsrik i rollen har du en stark analytisk förmåga, en vilja av att utvecklas inom redovisningsområdet och en vana av att prioritera och strukturera ditt eget arbete. Du lägger stort värde i att slutföra de projekt och uppgifter du tar dig an och gillar att stötta andra för att säkerställa att vi levererar i tid och med god kvalitet. Det är viktigt att du har en god förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt till dina kollegor i kringliggande funktioner. Du har goda Excelkunskaper och gärna erfarenhet av Microsoft Dynamics Axapta och/eller Cognos.

För frågor kring rollen är du välkommen att kontakta louise.roos@conaxesstrade.com

Ansökan skickas via email till louise.bergstrom@conaxesstrade.com

Välkommen med din ansökan!

Latest news